top of page
Zoeken

2018: duathlon 270 km for Make-A-Wish

De 42-jarige Sofie Lenaerts uit Kampenhout, die als bergbeklimster onder meer de Mount Everest klein kreeg, ging een uitdaging aan om in amper 24 uur tijd, te voet en met de fiets van De Panne naar Voeren te geraken. Ze legt de 270 kilometer zonder te slapen af en zamelt op die manier geld in voor Make a Wish.

Haar 'Dwars door Vlaanderen' kaderde in de campagne '30 Dagen zonder Klagen ( zie video onderaan )Make-A-Wish

" Sympathisanten konden mee lopen of fietsen en konden Sofie sponsoren per afgelegde kilometer. Alle opbrengsten gingen daarbij naar Make-A-Wish.”

Bewust gekozen


"De dertig ambassadeurs kregen de taak om opdrachten uit te voeren die aanzetten om positiever in het leven te staan", zegt Sofie. "Met mijn 'Dwars door Vlaanderen' kies ik ervoor om een tocht van het laagste punt van Vlaanderen naar het hoogste te maken. Ik vertrek zaterdag om 12 uur in Plopsaland De Panne en probeer ten laatste 24 uur later in Voeren aan te komen. Met de tocht van 270 kilometer hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Make a Wish. Ik heb bewust voor dat goed doel gekozen omdat ik het fantastisch vind dat vrijwilligers er alles aan doen om de droom van kinderen uit te laten komen."


Zware afwisseling


Hoewel ze al wat gewoon is, verwacht Sofie een loodzwaar weekend. "De afwisseling van lopen en fietsen is zwaarder dan ik dacht", klinkt het. "Daardoor bezorgt dit me meer stress dan wanneer ik een berg begin te beklimmen (lacht). Ik mag dan ook niet falen. Er kijken namelijk veel ogen mee. Ondertussen kreeg ik van collega's en vrienden wel te horen dat ze bepaalde stukken van het traject mee zullen lopen of fietsen. Ook de brandweer van Tongeren liet weten dat een tiental brandweermannen me onderweg een hart onder de riem zullen steken. Dat doet bijzonder veel deugd. Vooral 's nachts zal ik die steun goed kunnen gebruiken. Bij de laatste kilometers van de tocht zullen de burgemeester en enkele schepenen van Voeren me mee over de eindmeet trekken (lacht). Als het me lukt om de 270 kilometer in 24 uur af te leggen, dan wil ik in de toekomst van het laagste punt van België naar het hoogste trekken. Die tocht bedraagt 360 kilometer."

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page