top of page
Zoeken

Dorje Ghyang project 2023 - NEPAL

Bijgewerkt op: 26 okt. 2023

UPDATE STEUNACTIE !! Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Dat water, met name goed drinkwater is erg belangrijk voor de mens. Het speelt dan ook een belangrijke rol in de ontwikkeling in Nepal. Meestal wordt onderwijs als belangrijkste factor gezien, maar water is een niet te verwaarlozen middel om bij te dragen aan het succes van dit onderwijs. Zowel medische gevolgen als de hygiëne aspecten van een watertekort met daarbij ook de tijd die het kost om water bij een ver gelegen pomp te halen, verminderen de tijd die leraren en leerlingen aan school kunnen besteden.
De nabijgelegen bronnen rond Dorje Ghyang voldoen niet meer aan hun behoefte en men is nu genoodzaakt om in de vallei af te dalen. Met kruiken wordt het water naar boven gedragen. Het is een zware inspanning die dagelijks vele uren in beslag neemt. Men had gezien hoe er in de nabijgelegen dorpen samen met Bikas het succesvolle Manjuwa project was gerealiseerd. Op korte tijd hebben daar meer dan 1000 mensen drinkbaar water aan hun huis gekregen.De bewoners van dit buurdorp zagen hoe vlot dit verlopen was en hoe goed alles functioneert. Hun hoop op drinkbaar water is volledig op ons gericht. Meer dan 550 mensen + 1 schooltje vragen drinkbaar water, een basisbehoefte die we met Bikas niet zomaar langs ons willen neerleggen.

De werkgroep Haku zal dit project gaan trekken maar dit kan enkel met de hulp van anderen. Het gaat hier over een project van ca. zowat 100 000 euro waarvan Bikas 75 000 euro zal dragen en de dorpsgemeenschap 25 000 euro zal inbrengen.


Met onze klimexpedities en trekkings proberen wij projecten zoals deze te steunen want door zorg te dragen voor deze gemeenschappen, kunnen deze fantastische avonturen verwezenlijkt worden. Daarom zullen wij ons best doen om dit project zo veel als mogelijk te steunen en ter plaatse te gaan bezoeken!


Onze Belgian Yeti's hebben met hun crowdfunding 6800 euro ingezameld voor dit project !
HOE HET PROJECT STEUNEN ?


Wil je dit nieuwe project steunen, dat kan dit op het rekeningnummer van Bikas BE32 2200 7878 0002 met vermelding ‘Dorje Ghyang waterproject’. Hiervoor ontvangt u een fiscaal attest. Meer info : https://bikas.org/Dorje_GhyangIMAGES FROM NEPAL

Goykyo meren met zicht op Cholatse 6440m

Tengboche klooster

Ama Dablam 6840m

Namche Bazaar ( foto van Francis Coudere ) op 3440m

Bakthapur in Kathmandu


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page