Zoeken

2015 Hospitaal in Makalu regio

Bijgewerkt op: jan 3

In de aanloop naar de expeditie voor de beklimming naar de vijf hoogste berg ter wereld, Makalu, organiseerden wij ism Climbing Managers een trekking met fundraising voor BIKAS om rechtstreeks steun te geven aan het plaatselijk ziekenhuis in Khandbari. We brachten tijdens de trekking een bezoek aan het plaatselijk ziekenhuis dat toen in een erbarmelijke staat verkeerde. Het was duidelijk dat geld echt goed besteed zou worden.


Het hospitaal in Khandbari vormt het centrale punt voor meer dan 30 gezondheidsposten in de omgeving. Die posten zijn veelal enkel via bergpaden te bereiken. De uiterste afgelegen Khandbari regio wordt nog regelmatig geteisterd door tyfus, diarree en andere ziekten. In de meeste dorpen daar wordt water uit beken en rivieren gebruikt wat dikwijls de oorzaak is van allerlei infecties. De ziekten kennen soms epidemische vormen.

Ook het begeleiden van bevallingen, al dan niet met complicaties, verloopt niet optimaal. Zelfs vanuit het regionale hospitaal is doorverwijzing dikwijls nodig, wat gezien het acuut karakter niet altijd haalbaar is.U kan nog steeds dit project steunen door uw bijdrage te storten op de rekening van Bikas BE32 2200 7878 0002 met de vermelding ‘Hospitaal Khandbari’.

(fiscaal attest mogelijk)


8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven