top of page
Zoeken

2015 - 2016 Heropbouw school in Seduwa - Nepal

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022

Een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter trof Nepal op 25 april 2015, waarbij gebouwen met meerdere verdiepingen in Kathmandu omver kwamen en aardverschuivingen en lawines veroorzaakten in het Himalaya-gebergte. ... De aardbeving werd gevolgd door honderden naschokken en slechts 17 dagen later was er nog een grote aardbeving, een kracht van 7,3. In Nepal kwamen 8.964 mensen om het leven en raakten 21.952 gewond. De aardbeving veroorzaakte een lawine op de Mount Everest, waarbij 22 doden vielen, waardoor 25 april 2015 de dodelijkste dag op de berg in de geschiedenis was. De aardbeving veroorzaakte ook een andere enorme lawine in de Langtang-vallei, waar 250 mensen als vermist werden opgegeven en veel huizen en scholen verwoestten.


Naar aanleiding van de verwoestende aardbeving in Nepal, werden door alle leden van de Belgische Makalu expeditie geld verzameld voor de heropbouw van de school in Seduwa.

De ACTIE 25/04 heeft maar liefst 20.000 Euro heeft opgeleverd.

Rudi, Veerle & Charlie vertrokken terug richting Seduwa om de toestand ter plaatse te evalueren en te bekijken hoe ze de opgehaalde fondsen zo goed mogelijk kunnen besteden.
Deze school ligt aan de trekkingroute richting Makalu basecamp. Deze spectaculaire trektocht naar Makalu Base Camp is lange tijd een van de best bewaarde trekkinggeheimen van Nepal geweest. Gesloten voor de buitenwereld tot de jaren 1950, toen Eric Shipton voor het eerst de regio binnentrok, is het relatief ontoegankelijk en weinig bekend gebleven, behalve voor een handvol enthousiaste trekkers.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page